« Seznam novinek

Již počtrnácté se Jedlová v Orlických horách stala dějištěm letního soustředění klubu SHIN-KYO. Pětadvacet adeptů bojových umění vyrazilo v sobotu 8. srpna do hor, aby zde strávilo týden tréninkem Aikido, Karate a Shaolin Kempo.

Podobně jako v předchozích letech byl na programu dvoufázový trénink, jehož důležitou součástí byla fyzická příprava. Pro adepty Karate a Shaolin Kempo to byla především cvičení na rozvoj dynamiky pohybu a posílení nohou. Právě na práci nohou je správně prováděná technika postavena a získává odtud svou sílu. Hlavní část tréninku byla zaměřena na rozvoj dovedností a pochopení technik daného bojového umění. U Karate a Shaolin Kempo se pracovalo především na práci boků, která umožňuje promítnutí síly nohou do výsledného úderu nebo krytu. Nechyběly ani formy tzv. stínového boje (kata a sifat) a sebeobranné aplikace. Důležitým bodem lekcí Aikido bylo vychýlení soupeře z rovnováhy, které vede k jeho oslabení. Právě tento princip umožňuje bojovníkovi zvítězit i nad protivníkem, který má výraznou fyzickou převahu. Čas mezi tréninky byl vyplněn jinými sportovními aktivitami, jako jsou fotbal, volejbal nebo lezení na tréninkové horolezecké stěně.

Díky velmi příznivému počasí nebyly problémy s cvičením venku a každý s účastníků si jistě odvezl řadu poznatků a podnětů, na nichž může během nadcházející sezóny pracovat.