« Seznam novinek

V sobotu 30. ledna proběhlo v Jablonci nad Nisou první kolo národního poháru v karate a shaolin kempo svazu Shi Kon Budokai ČR. Výsledky turnaje jsou součástí kritérií pro nominaci závodníků do reprezentačního týmu České republiky za svaz Shi Kon Budokai. Také proto na soutěž, navzdory hustému sněžení a komplikacím v dopravě, dorazilo na sto dvacet závodníků. Kromě domácího klubu KABU Jablonec přijeli změřit své síly výpravy například z Prahy, Ústí nad Labem nebo Havířova.

SHIN-KYO vyslalo do soutěžního klání čtyři zástupce, kteří přivezli dvě stříbrné a dvě bronzové medaile. V kategorii sifat muži obsadili Lukáš Kubový druhé a Karel Hvězda třetí místo. Kamila Mikušová vybojovala třetí místo v kategorii sifat kadetky. Dvojice Mikušová-Hvězda navíc získala druhé místo v kategorii modelové situace.

Výsledky navazují na dlouhou tradici sportovních úspěchů klubu, který měl v minulosti své reprezentanty i na mistrovství Evropy. Pro vychování kvalitních závodníků je důležité udržovat kontakt a vyměňovat si zkušenosti s ostatními oddíly v republice. Trenéři a závodníci SHIN-KYO se pravidelně účastní národních seminářů, které jsou k tomu ideální příležitostí. Již 19.-21. února se koná další z nich. Seminář karate a tai chi chuan, který vede vynikající britský instruktor Steve Rowe.