« Seznam novinek

Od 14. do 21. července se osada Jizerka stala tradičně dějištěm letní školy bojových umění aikido a tai chi chuan pořádané svazem Shi Kon Budokai ČR. Účastníci zde měli jedinečnou příležitost strávit týden tréninku pod vedením špičkových instruktorů ze čtyř kontinentů. O výuku aikida se podělili Robert Mustard z Kanady a Joe Thambu, který má své dojo v Austrálii, oba nositelé 8. danu. Sekundovali jim také Ramlan Ortega z Malajsie a Ondra Musil, nositelé 6. danu. Probíraly se základní principy aikido a šlo se opravdu hodně do hloubky. 

Tai chi chuan vedli instruktoři z Velké Británie, Steve Rowe a Martin Gatter. I zde byla věnována pozornost hlavně základním principům a jejich aplikaci v rámci cvičení sólo i ve dvojici. Steve Rowe šel do hloubky v oblasti práce s energií v tai chi, koncentrace a meditace. Martin Gatter nás vedl k použití tzv. luků a spirál v každé naší technice. 

Ve čtvrtek proběhly zkoušky na mistrovské stupně v aikido a karate. Náš klub v nich reprezentoval Martin Pohl, který úspěšně složil zkoušku na 2. dan v aikido. Náš bývalý člen, toho času žijící ve Švýcarsku, Rosťa Pěkný se stal nositelem 2. danu v karate. Oba dva své cerfitikáty převzali z rukou zkušební komise při večerních ukázkách bojových umění za účasti televize. V rámci ukázek jsme pak mohli sledovat a žasnout nad uměním všech učitelů, kteří na letošní Jizerce byli.