« Seznam novinek

V rámci akce Bambiriáda 2011, která proběhla v pátek 27. května na nádvoří rychnovského zámku, se prezentoval také klub SHIN-KYO.

Hlavním bodem programu, kterým se klub představil, byly odpolední ukázky bojových umění. Ty navzdory nepřízni počasí zhlédla početná skupina diváků. Během nějakých dvaceti minut předvedl patnáctičlenný tým průřez většinou toho, čím se adepti aikido, karate a shaolin kempo zabývají. K vidění byla sebeobrana v podání jednotlivých bojových stylů. Aikidisté předvedli také obranu proti noži, tyči a meči. Karate a kempo naproti tomu ukázalo, jak v praxi vypadá sportovní zápas. Kromě cvičení s jedním nebo více partnery došlo i na stínový boj - kata a sifat.

V průběhu celého dne mohli navíc zájemci navštěvovat stánek SHIN-KYO, kde byla k vidění počítačová prezentace klubu a další věci, jako poháry a medaile, které členové klubu v minulosti získali. Asi největší zájem vzbudila možnost vyzkoušet si cvičení na tatami, údery a kopy do lap nebo sebeobranné techniky. Potěžkat v ruce japonský meč také není příležitost, která by se naskýtala každý den.