« Seznam novinek

Klub SHIN-KYO nezahálel ani o vánočních prázdninách. Ve dnech 28. a 29. prosince proběhl v dojo na rychnovském Trávníku intenzivní seminář bojových umění karate a shaolin kung fu. Celkem osm hodin tréninku tu čekalo ty, kteří se rozhodli věnovat čas mezi svátky cvičení.

Hlavním tématem celé dvoudenní akce byly základní principy nastavení těla, které jsou společné pro obě zmíněná bojová umění. Právě správné postavení těla je zásadní pro silnou a rychlou techniku, jelikož umožňuje generování síly a její ideální přenos do výsledného úderu nebo kopu. První tréninky byly věnovány výkladu těchto principů a jejich aplikaci v několika málo základních technikách. V dalším průběhu semináře byly principy postupně zapojovány do složitějších kombinací technik a nakonec do forem, jako jsou kata a sifat. Kromě toho všeho byl jeden trénink věnován kopům. Vedle těch základních došlo i na složitější kopy z otočky nebo ve výskoku.

Podobně jako v případě jiných seminářů šlo i tentokrát hlavně o předání informací a návodů k dalšímu osobnímu tréninku. Tento technicky zaměřený seminář na poměrně pokročilé téma předcházel zkouškám na vyšší technické stupně v karate, které mají proběhnout koncem ledna. Adepti tedy budou mít ještě celý měsíc na to, aby získané informace co nejlépe zapojili do svého cvičení.