« Seznam novinek

První Budo víkendovka je za námi. Akce se zúčastnilo přes dvacet lidí, mezi nimiž byli jak členové, tak nečlenové (prozatím) našeho klubu. Cvičilo se v sobotu a v neděli od deseti hodin a šlo o fyzicky nenáročný trénink, který se postupně dotkl všech bojových umění, jimiž se v SHIN-KYO zabýváme. Cílem nebylo hledání nebo zdůrazňování rozdílů, ale naopak sledování toho, co mají všechny styly společné, základních principů. 

Sobotní trénink měl dva hlavní body. Prvním bylo správné nastavení těla, a to jak v bojovém umění, tak v každodenním životě. Druhým hlavním tématem byla role citlivosti a vnímavosti vůči vlastnímu tělu a soupěři. Citlivost a vnímavost jsou jedním z hlavních principů, které umožňují jemnou manipulaci se soupeřem a jeho vychýlení z rovnováhy. To platí překvapivě i ve stylech jako karate nebo shaolin kempo, které na první pohled působí tvrdě.

V sobotu odpoledne proběhla přednáška o nastavení těla a generování síly s využitím vnitřních svalů na nohách a kolem páteře. Velmi užitečným doplňkem přednášky byly anatomické ilustrace, které ukázaly jednak postavení různých "vrstev" svalů a také jejich funkci při pohybu těla. 

Nedělní trénink byl věnován prohloubení informací o správném nastavení těla a zdrojích síly v bojovém umění. Kromě práce společné práce na základních principech si pak zúčastnění zacvičili svá bojová umění, přičemž se znažili do nich nově nabyté vědomosti zapojit.

Víkendovka byla první ale zdaleka ne poslední akcí svého druhu. Na ty další se můžete těšit v termínech 16.-17. dubna, 18.-19. června a 15.-16. října.