« Seznam novinek

Poslední dubnová sobota, která letos připadla na 30. 4., je světovým dnem tai chi chuan. To znamená, že adepti tai chi po celém světě si v deset hodin dopoledne svého času společně zacvičí a vzdají tak hold tomuto neobyčejnému a v současnosti velmi populárnímu bojovému umění.

Adepti tai chi chuan ze svazu Shi Kon Budokai ČR oslavili tento den již podruhé společně v na vodním pódiu v zahradách Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře. Akce začala v deset hodin hromadným cvičením první a druhé části dlouhé formy, kterého se účastnili členové domácího oddílu a dalších klubů z republiky (Jablonec n. N., Praha, Strakonice). SHIN-KYO u toho samozřejmě bylo také. Následovala ukázka rychlé formy v podání Ondřeje Musila a sólo provedení obou "osob" v sestavě aglicky nazývané "Two Men Set". Nakonec jsme si všichni i s diváky připomněli základních pět figur tai chi chuan. 

A protože řada účastníků vážila do Kutné Hory celkem dlouhou cestu, byl připraven i další program. Přes oběd proběhla přednáška o tai chi, jeho historii a současnosti v místní čajovně. Odpoledne vše uzavřel tříhodinový trénink pod vedením Ondřeje a Terezy Musilových. Pracovalo se na úvodní části dlouhé formy, nastavení těla, povolování jako zdroji pohybu. Ke slovu přišlo také cvičení tui shou a bojové některých pohybů z formy. Díky přízni počasí mohl trénink proběhnout venku, takže jsme si z Kutné Hory kromě zážitků a vědomostí odvezli kvalitní opálení.