« Seznam novinek

Jubilejní 20. Jedlová je úspěšně za námi a myslím, že všichni budou souhlasit, když řeknu, že to byl opravdu vydařený ročník.

Cvičilo se dvakrát denně karate a aikido plus ranní rozcvička. V karate jsme se v dopoledních trénincích zaměřili na kopy a koncem týdne na háky, odpolední tréninky patřily jakosuku kumite a kihon kumite.

Počasí nám sice úplně nepřálo, ale zažili jsme i horší ročníky. Kvůli dešti jsme nakonec zrušili jenom jeden odpolední trénink, jinak se cvičilo stále. 

Dvacátá Jedlová byla plná překvapení. První přišlo už v neděli, kdy se nám přišel předvést Dětský kroužek historického šermu Tesák Všestary. Kromě sledování výkladu a ukázek si naši členové vyzkoušeli meče, kuši a jiné středověké zbraně, takže to byl pro všechny silný zážitek.

Druhé překvapení přišlo v úterý večer. Jeden z nejvýznamnějších českých horolezců, Jiří Švejda přezdívaný Stýv, nám promítl film ze svého prvovýstupu na Mera Peak a podělil se s námi o to, v jakých podmínkách takový výstup probíhá a co všechno při něm horolezec zakouší. 

Kromě tréninků a překvapení jsme měli jako vždy doprovodný program ve formě soutěží, her, táboráku, lezení, koupání atd. V soutěžích se utkaly tři týmy: červený, modrý, tyrkysový a fialový. Jejich výsledky jsme po celý týden zaznamenávali a v pátek při odpoledním grilování jsme ocenili vítěze. V týmové soutěži zvítězili tyrkysoví ve složení: Natálka Cemsová, Milan Fošum, Filip Horák, Jirka Hovorka, Adriana Jedličková, Adéla Jonášová, Lukáš Kotera a Denisa Milichovská pod vedením kapitánky Kamily Peňázové. V individuálních kláních nasbírali nejvíce bodů Lukáš Kotera v kategorii 6-8 let, Milan Fošum v kategorii 9-11 let a Denisa Milichovská v kategorii 12-15 let. 

Samostatnou soutěžní kategorií byly modelové situace, ve kterých zápolilo 8 týmů. 

Páteční odpoledne patřilo tradičně zkouškám a grilování s rodiči a přáteli. Úspěšnost u zkoušek byla téměř stoprocentní, takže týden strávený neúnavným tréninkem přinesl své ovoce. Během grilování byl vyhlášen také bojovník roku. Putovní pohár letos převzala Andrea Holcová z rukou rychnovské místostarostky Mgr. Jany Drejslové, která nás v pátek poctila svou návštěvou. Tečku za pátečním večerem a celým soustředěním udělala svým vystoupením hudební skupina Sbor z hor.

Nakonec je třeba poděkovat všem, kteří se zúčastnili a ještě více těm, kteří pomohli s přípravami a průběhem soustředění a nezbývá než se těšit na další ročníky.

Akce proběhla za podpory města Rychnov n. Kn. a Královéhradeckého kraje.