« Seznam novinek

V roce 2017 navazujeme na tradici víkendů v SHIN-KYO, i letos budou celkem čtyři. První akce s názvem Děti i rodiče v pohybu proběhla v sobotu 18. února od 14 do 18 hodin. Rodiče, kteří při trénincích dětí obyčejně vystupují jen v roli diváků, se tentokrát oblékli do sportovního a vyrazili spolu se svými ratolestmi na tatami. A nejen oni, dorazily i rodiny, které zatím v našem klubu netrénují.

Cvičení probíhalo střídavě v dojo a v rozcvičovně, jejichž kapacita tak akorát stačila pobrat více než padesátku účastníků. Začalo se rozcvičkou s opičkou, jednak proto, že takt skutečně udávala opička oblečená v karatistickém gi, jednak proto, že všichni příchozí dostali hned u dveří na rozehřátí panáka džusu. Po rozcvičce následovala řada různých skopičin a lumpáren, při kterých chvílemi rodiče trénovali děti a chvílemi děti trénovaly své rodiče. Střídala se cvičení dynamická, protahovací, všelijaké vylomeniny, při kterých si přítomní otestovali svou obratnost a pružnost. Nebáli jsme se zabrousit ani do bojového umění, došlo na trénink pádů a boxování do pytlů, při kterém v sobě někteří tatínci i maminky probudili bojového ducha a ukázali, co v nich vězí. Pohár slíbený za roztržení pytle, ale nezískal nikdo, tak snad příště…

Poslední hodinka byla věnována besedě s rodiči na téma pravidelné pohybové aktivity pro děti i dospělé a její důležitosti. Pro děti bylo mezitím připraveno provazochodectví, opičí dráhy, hry a soutěže.

Tuto a další akce nám umožňuje kromě našeho nadšení pořádat také finanční podpora města Rychnov nad Kněžnou, Královéhradeckého kraje a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.