« Seznam novinek

Poslední únorový víkend roku 2017 strávila sedmice členů našeho klubu ve Strakonicích. Konal se zde letošní první národní seminář svazu Shi Kon Budokai. Na programu bylo aikido a tai chi chuan a pod vedením Ondry Musila a Terezy Musilové zde proběhlo celkem devět hodin prvotřídního tréninku. 

Lekce Tai Chi Chuan byly věnovány chi kungovým cvičením a první části dlouhé formy. Účastníci se různily svými zkušenostmi od začátečníků až po dlouholeté pravidelné cvičence, takže lektoři neměli snadný úkol, zhostili se ho však bravurně. Jak začátečníci, tak pokročilí si odvezli nové informace a korekce pro svůj další trénink. Při tom všem zbyl čas i na tui shou (anglicky "pushing hands"). V neděli si pak pokročilejší účastníci prošli sekci kopů z druhé části dlouhé formy.

Pro aikido byl připraven pestrý koktejl, ve kterém nechyběl kihon, zkouškové techniky, cvičení s dřevěným mečem bokken a dřevěným nožem tanto. Seminář uzavřely zkoušky na stupně kyu v aikido, ve kterých jsme měli tři zástupce, Jirku Šedu, Jardu Brandejse a Rosťu Majera. Všichni úspěšně reprezentovali náš klub a zkoušky složili.   

Další semináře na sebe nenechají dlouho čekat. Už 25.-26. března nás čeká seminář aikido v Jablonci nad Nisou.