« Seznam novinek

O prvním červnovém víkendu hostil náš klub národní seminář aikido a karate, který proběhl pod hlavičkou svazu Shikon Budokai ČR. Akce do Rychnova přilákala bezmála čtyřicet bojovníků, kteří zde čerpali informace a podněty pro svůj trénink od učitele světového formátu Ondry Musila. Ten se nedlouho před seminářem vrátil ze své cesty do Asie, při které se osobně setkal s legendami bojového umění aikido. 

V rámci semináře proběhly dva intenzivní čtyřhodinové tréninky aikido, jeden v sobotu a druhý v neděli. Procvičovaly se základní techniky a techniky s dřevěným mečem bokken. Dále byly probírány výukové zkouškové techniky, došlo však i na techniky sebeobranné. Po nedělním tréninku následovaly zkoušky, u kterých uspěli i tři z našich adeptů, jmenovitě Rosťa Majer, Joska Hovad a Jirka Šeda. V sobotu navíc proběhl trénink karate zaměřený na kata stylu Wado Ryu. Při tomto tréninku jsme stihli projít formy systému až po 1. dan. Sobotní večer bys zpestřen přednáškou o historii aikido, po které následovala volná zábava v naší klubovně. 

Národní seminář se na půdu SHIN-KYO vrátí velmi brzy, již začátkem října. Věříme, že bude stejně úspěšný, jako ten červnový.