« Seznam novinek

Ve dnech 8. a 9. března 2013 se v dojo našeho klubu uskutečnil seminář pro trenéry na téma "Umění komunikace a jak ji využívat". Akce probíhala pod vedením odbornice v oboru speciální pedagogiky Mgr. Martiny Kovářové a zúčastnilo se jí všech 10 trenérů, kteří v současnosti v našem klubu působí.  

Ačkoliv byla tématem komunikace obecně, seminář se dotýkal především problematiky komunikace mezi trenérem a žákem. Největší pozornost byla věnována způsobům, jak upoutat pozornost a zaujmout žáky, stejně tak jako řešení problematických situací, které mohou nastat, a to zejména při tréninku dětí. Součástí byla i praktická cvičení a modelové situace, které byly následně rozebrány a diskutovány ve skupině, byla to tedy také příležitost ke sdílení zkušeností mezi samotnými trenéry.

Seminář byl v podstatě doplňkem ke školení trenérů 3. třídy, které proběhlo začátkem prosince 2012 v Jablonci nad Nisou pod hlavičkou svazu SHIKON BUDOKAI ČR. Jeho hlavním cílem bylo přivést trenéry k analýze jejich současných tréninkových metod a nabídnout jim nový pohled na možnosti komunikacev rámci tréninku.