« Seznam novinek

Rychnovské SHIN-KYO vyslalo i letos svou výpravu na letní školu bojových umění na Jizerce. Patnáct členů klubu zde strávilo týden od 13. do 20. července zdokonalováním svých dovedností v bojových uměních aikido a tai chi chuan.  Tréninky aikido probíhaly pod vedením jabloneckého instruktora Ondřeje Musila, držitele 6. danu. Lekce byly zaměřeny z velké části na nové verze technik a sestav v souvislosti s přechodem na styl Yoshinkan Aikido. Kromě obrany proti útoku holýma rukama byly na pořadu také techniky proti útočníkům ozbrojeným nožem, holí a mečem. V závěru týdne proběhly zkoušky na mistrovské stupně. Jedním ze dvou adeptů, kteří zkoušku složili byl i člen a instruktor klubu SHIN-KYO Jan Kubový, který se stal držitelem 2. danu.
O tréninky tai chi se podělili zahraniční lektoři. V prvé řadě o byl britský instruktor Steve Rowe, který je hlavou asociace Shi Kon International, a který těží z několika desítek let zkušeností a tréninku pod vedením světově uznávaných osobností bojových umění. Kromě něho se na vedení jednotlivých lekcí podíleli také jeho blízký žák Martin Gatter a dánský instruktor Palle Jensen. Tai chi bylo letos zaměřeno na výuku tzv. "Rychlé formy" anglicky nazývané "Long Boxing". Velký důraz byl tentokrát kladen na bojový aspekt tai chi a sebeobranné aplikace jeho technik. Došlo ale i na filozofii, která je nedílnou součástí tradičních bojových umění. 
Jizerkou prázdninový program zdaleka neskončil. Od 10. do 17. srpna proběhne v Orlických horách klubové soustředění SHIN-KYO. Hned zpočátku sezóny, v druhé polovině září, bude navíc rychnovský klub hostit národní seminář svazu SHI KON.