« Seznam novinek

Od 10. do 17. srpna proběhlo na Jedlové v Orlických horách tradiční letní soustředění rychnovského klubu SHIN-KYO. Letošní účast byla nezvykle vysoká, do chaty Kristýna se sjelo celých čtyřicet členů klubu, aby zde společně strávili týden intenzivním tréninkem.   

Na programu byla bojová umění aikido, karate a shaolin kempo. Cvičení bylo rozděleno do dopoledního a odpoledního tréninkového bloku. Zatímco dopoledne se pracovalo více na základních principech společných v podstatě všem tradičním bojovým uměním. Odpolední tréninky byly věnovány cvičením specifickým pro jednotlivé styly. Pro aikido to byly zkouškové techniky a sestavy včetně cvičení s dřevěným mečem bokken. Při karate došlo na výuku nejvyšších mistrovských kata systému wado-ryu karatedo a forem ve dvojici kihon kumite. V shaolin kempo se pracovalo na stínovém boji sifat a základních sebeobranných technikách ve dvojici.
Správný bojovník však musí být všestranný a otevřený novým zkušenostem, i proto byly do programu zařazeny některé další aktivity. Konkrétně se jednalo o lezení na cvičné lezecké stěně a chození po tzv. slackline. V sobotu před odjezdem si odvážlivci mohli vyzkoušet i potápění s dýchacím přístrojem v blízké požární nádrži.
Celé soustředění vyvrcholilo pátečním odpolednem, kdy proběhla soutěž v kata a zkoušky na žákovské technické stupně v karate. Týdenní snaha se vyplatila, všech devatenáct adeptů u zkoušek obstálo a do nové sezóny vyrazí s páskem nové barvy. Závody a zkoušky sledovali také rodiče a přátelé účastníků, kteří byli přítomni i slavnostnímu vyhlášení výsledků a předání pohárů vítězům v kategoriích, jako byli nejrychlejší běžec, nejlepší přístup k tréninku, soutěž v kata apod. Nejdůležitější bylo však vyhlášení výherce titulu Bojovník roku 2013. Putovní trofej v letošním roce vybojoval Filip Horák.
Už za dva týdny začíná nová sportovní sezóna a s ní je tu i šance pro všechny, kdo se zajímají o bojová umění. SHIN-KYO pořádá nábor nových členů. Chcete-li se příští rok zúčastnit naší „Jedlové", přijďte se podívat do naší tělocvičny ve středu 11. září v 18 hodin. Bližší informace naleznete na www.shin-kyo.cz a na našem Facebooku.

Soutěž v kata - výsledky kategorie A / kategorie B

  1. místo Vojtěch Šrom / Filip Horák
  2. místo Matěj Müller / Michaela Dřevecká
  3. místo Kamila Peňázová / Ondřej Horák