« Seznam novinek

Stejně jako v řadě předchozích let se o „Mikulášském víkendu", 6. – 8. prosince, konal v Jablonci nad Nisou seminář Tai Chi Chuan, který vedl proslulý britský instruktor Steve Rowe. Členové SHIN-KYO si takovou příležitost nenechali ujít a jejich desetičlenná výprava zde od pátečního večera do nedělního odpoledne sbírala informace pro svůj další trénink.

Hlavním tématem semináře byly základní principy, které prostupují veškerým cvičením Tai Chi a které jsou společným základem všech bojových umění. Konkrétně se tentokrát jednalo o tzv. třináct dynamik Tai Chi. Jelikož se základní principy uplatňují v každém pohybu a nejlépe se na nich samozřejmě pracuje při cvičení jednoduchých a dobře známých technik, Steve probral během tří dnů pouze zhruba polovinu první části formy Yang Cheng Fu. I v této krátké části formy však bylo hodně na čem pracovat. Poněkud nezvykle nechal Steve v podstatě po celou dobu semináře cvičit účastníky ve dvojicích tak, aby se navzájem mohli sledovat a opravovat si své chyby.

Prosincové setkání bylo jen jednou kapitolou v seriálu Stevových seminářů. Další pokračování bude už na jaře a pak hlavně na hlavní akci sezóny – týdenním semináři na Jizerce.