« Seznam novinek

(Fotky ze semináře jsou k vidění v galerii.)

Ve dnech 22. a 23. února proběhl další se seriálu národních seminářů svazu Shi Kon Budokai ČR. Dějištěm semináře bylo jedno z obvyklých míst, byly jím jihočeské Strakonice. Na programu semináře bylo aikido, karate, shaolin kempo a tai chi chuan a neúnavným lektorem pro všechny styly nebyl nikdo jiný než Ondřej Musil z jabloneckého KABU. Každému z bojových umění byly věnovány dva sobotní a jeden nedělní trénink.

SHIN-KYO samozřejmě vyslalo své zástupce, aby na semináři posbírali nové zkušenosti. Sedmičlenná výprava složená tentokrát převážně z adeptů karate a shaolin kempo ve městě na soutoku Otavy a Volyňky řádně propotila svá gi. Dva tréninky byly vedeny spíše v tradičním duchu, jednalo se tedy o cvičení jednotlivých technik a jejich kombinací a dále cvičení forem kata v karate a sifat v kempu. Sobotní odpolední trénink byl pak věnován hlavně testování úderů a kopů do lap.

Součástí programu bylo i večerní posezení na Strakonickém hradě, které uspořádal hostitelský klub Fudochi Kan. Bojové umění totiž není jen o tvrdém tréninku, ale také o výměně zkušeností a informací mezi jednotlivými kluby a jejich trenéry.

Únorový seminář opět ukázal, že členové našeho klubu neváhají vážit několika hodinovou cestu a nocování na podlaze tělocvičny, aby se mohli dále rozvíjet a sbírat nové podněty pro svůj trénink.