« Seznam novinek

Ve dnech 16. – 18. května pořádal jablonecký klub KABU seminář tai chi chuan, jehož lektorem byl legendární Steve Rowe z Velké Británie. Kromě devítičlenné výpravy klubu SHIN-KYO a členů domácího klubu sem zavítali i adepti třeba z Prahy nebo Strakonic.

Na programu bylo celkem 10 hodin tréninku, který byl zaměřen hlavně na základní principy, na nichž veškeré bojové umění stojí. Jednalo se především o postavení těla a propojení horní a dolní části těla, které umožňuje správný převod síly z a do nohou. Kromě toho přišlo na řadu i cvičení tui shou, anglicky nazývané „pushing hands“. Jedná se o cvičení ve dvojici, při kterém se neustále plynule přelévá útok z jedné strany na druhou. Jedním z cílů tohoto cvičení je rozvoj citlivosti, protože ruce by se při tomto „přetlačování“ měly dotýkat, jak nejlehčeji je to možné. Samozřejmě je to také cvičení vhodné k otestování správné aplikace základních principů.

Seminář byl vlastně takovým zahřívacím kolem před letní školou budó na Jizerce, kde pod vedením Steva Rowe přijde na řadu i cvičení s mečem. Jizerka letos nově nabídne také zahraničního instruktora aikido, kterým bude australský shihan Joe Tambu. SHIN-KYO bude samozřejmě zase u toho.