« Seznam novinek

Reportáž ze semináře na TV Rychnov!

Již podruhé v této sezóně hostilo rychnovské SHIN-KYO národní seminář svazu Shi Kon Budokai ČR. Na akci, která proběhla o víkendu 21. a 22. června se sjelo více než čtyřicet účastníků. Našli se mezi nimi i tací, kteří za touto zkušeností vážili cestu až z jihočeských Strakonic.

Seminář proběhl pod vedením Ondřeje Musila z Jablonce nad Nisou, který je renesanční osobností v bojových uměních i mimo ně. Je nositelem vysokých mistrovských stupňů v několika bojových uměních (7. dan karate, 6. dan aikido, 5. dan shaolin kempo, tai chi sifu) a kromě toho také reprezentačním trenérem karate. Na programu semináře bylo tai chi chiuan, aikido, karate i shaolin kempo, tedy všechny čtyři styly, které se v současnosti v klubu SHIN-KYO provozují. Každému bojovému umění připadly tři tréninkové bloky, dva v sobotu a jeden v neděli. Tréninky tai chi byly zaměřeny hlavně na opakování základních forem před letní školou na Jizerce, která proběhne v červenci. Náplň karate a shaolin kempo byla v sobotu tradiční, tedy základní techniky a formy kata a sifat. V neděli došlo na práci s lapami a nácviky obrany proti jednomu nebo dvěma soupeřům. Pro aikido byl náročný víkend korunován zkouškami. Navzdory únavě předvedli adepti velmi dobré výkony a tak i v rychnovském dojo bude řada aikidistů od nynějška trénovat tak říkajíc v nových barvách.

Ani letní měsíce nebudou skoupé na příležitosti k dalšímu rozvoji. Třetí týden v červenci proběhne mezinárodní letní škola aikido a tai chi chuan s lektory tak zvučných jmen, jako jsou Steve Rowe z Velké Británie a Joe Thambu z Austrálie. Druhém srpnový týden bude patřit soustředění klubu SHIN-KYO na Jedlové v Orlických horách.