« Seznam novinek

 Stejně jako v posledních sedmnácti letech se i letos sjeli členové klubu SHIN-KYO do Jedlové v Orlických horách, aby se zde v týdnu od 9. do 16. srpna zdokonalovali v bojových uměních aikido, karate a shaolin kempo. Letošní ročník měl rekordních 47 účastníků.

Hlavní náplní byly dvoufázové tréninky zmíněných bojových umění, které byly zaměřeny na zkouškové techniky a kromě nich také na všeobecnou fyzickou přípravu. Pokrok, kterého v průběhu týdne dosáhli, mohli účastníci předvést u pátečních zkoušek v karate, odkud si řada z nich do další sezóny odnesla pásky nové barvy. Kromě nižších technických stupňů má klub i čerstvého držitele hnědého pásu, třetího kyu. Zkoušky ale nebyly jedinou možností, jak zúročit svou týdenní snahu. Druhou příležitostí byla soutěž v kata. Vítězi svých kategorií se stali Dominika Hovadová, Václav Šrom a Jiří Hovorka. Kromě těchto cen byl letos již potřetí předán putovní pohár pro bojovníka roku. Tentokrát jej získala Barbora Lindrová. Všechny ceny byly vyhlášeny v rámci závěrečného pátečního grilování pro členy a přátele klubu. A protože SHIN-KYO pojímá bojové umění v širším pohledu než jen jako soubor sebeobranných technik, mimo tréninků probíhaly další aktivity směřující k všeobecnému rozvoji účastníků. Mezi ně patřilo lezení na horolezecké stěně, turnaj ve fotbale, společenské hry a podobně.

Celé soustředění bylo vlastně přípravou na nadcházející sportovní sezónu, ve které čeká členy SHIN-KYO kromě pravidelných tréninků také řada seminářů a jiných akcí. Hned na začátku sezóny bude klub pořádat nábor nových členů, o kterém vás budeme ještě informovat.